Het is voor alle ondernemingen in Nederland verplicht om de boekhouding bij te houden. Zo geldt dit ook voor alle bedrijven en zzp’ers in Dordrecht. In het begin kiezen veel ondernemers ervoor om de boekhouding zelf aan te pakken, maar vroeg of laat komt er een punt dat het beter is om dit uit te besteden.

Het vinden van een goede boekhouder in de buurt van Dordrecht is geen makkelijke klus. Er zijn een aantal factoren waar rekening mee gehouden moet worden wanneer u besluit de boekhouding uit te besteden. Ten eerste moet u voor uzelf bepalen wat de rolverdeling wordt. Welke taken doet u zelf, en wat besteedt u uit. Zijn dit alleen de ‘belangrijke’ zaken zoals jaaropgaven, of ook kleinere administratie taken zoals het inboeken van facturen. Ook moeten hier duidelijke afspraken in worden gemaakt. Wordt de aangifte bijvoorbeeld door uw boekhouder gedaan, of heeft diegene uitsluitend een adviserende rol? Voor een goede samenwerking is het zeer belangrijk om de communicatie tussen een boekhouder en u goed te laten verlopen. Het is daarom belangrijk dat uw boekhouder goed met u moet kunnen opschieten en u weet dat u op diegene kunt vertrouwen.

Waarom en wanneer op zoek gaan naar een Boekhouder in Dordrecht

Het juiste moment om op zoek te gaan naar een passende boekhouder is voor iedereen anders. Veel ondernemers zullen in het begin de meeste dingen, zoals administratie, aangiftes en jaaropgaven zelf regelen. Echter, door op tijd een vaardige boekhouder voor deze werkzaamheden in te zetten, kan er veel gewonnen worden. Niet alleen kunt u met een gerust hart focussen op de kernactiviteiten van uw onderneming, maar er wordt ook geld bespaard door het juist invullen van de belastingcijfers en daarmee optimaal gebruik maken van aftrekposten. Daarnaast zal de kans op een boete wegens foutieve opgave volledig verdwijnen.

Ervaren team

WH Administraties heeft altijd de beste boekhouders in dienst die u op financieel gebied kunnen ondersteunen. Ons kantoor is gevestigd in Rotterdam, maar we werken voor bedrijven en particulieren in heel Nederland, waaronder ook Dordrecht. Wij kijken samen met u wat het best kan uitbesteden en helpen u hier graag in verder. Met behulp van een ervaren boekhouder krijgt u duidelijkheid over uw financiële status en tips om overzicht te bewaren. Dit is voor iedere onderneming (groot of klein) zeer belangrijk. De meerwaarde van een goede boekhouder wordt door veel ondernemers erg onderschat. Boekhouding wordt tegenwoordig namelijk steeds vaker gezien als iets wat u eenvoudig zelf kunt regelen. Door de opkomst van computers, internet en boekhoudprogramma’s komt het over alsof het verzorgen van de boekhouding vrij simpel is. Toch blijft goed boekhouden een lastige taak die het best door een professional kan worden uitgevoerd.

Waarom een boekhouder inschakelen

De boekhouding kost veel tijd en behoeft specifieke kennis. Om deze reden kan een boekhouder uit Dordrecht goed van pas komen. U bespaart met een goede boekhouder veel tijd, waardoor u zich kunt focussen op taken die er echt toe doen. Naast de tijd die u met een boekhouder bespaart, wordt er ook veel verdiend met het optimaal invullen van aftrekposten. Met de ervaring en kennis dat onze boekhouders uit Dordrecht hebben, weten zij precies hoe er optimaal gebruik kan worden gemaakt van de aftrekposten. Daarnaast hoeft u niet meer bang te zijn voor onverwachte boetes of waarschuwingen van de Belastingdienst.

Het wordt aangeraden om een boekhouder in te schakelen die dicht bij u, of uw onderneming werkzaam is. Bij WH Administraties hebben we meerdere ervaren boekhouders in de buurt van Dordrecht die u goed kunnen ondersteunen bij administratieve werkzaamheden. Waarom het wordt aangeraden om een boekhouder in te schakelen die dicht in de buurt werkzaam is? Omdat het belangrijk is om frequent met uw boekhouder de financiële status en verwachte resultaten te bespreken. Hierdoor houdt u overzicht over uw cashflow en kunt u beter belangrijke beslissingen binnen uw onderneming maken. Ook kunt u met uw boekhouder bespreken welke administratieve werkzaamheden erdoor wie uitgevoerd gaat worden. Het is namelijk belangrijk om hier duidelijke afspraken over te maken zodat er geen zaken vergeten worden.

Het is dus van belang om eens in de zoveel tijd alle financiële administratie te controleren en vast te laten leggen door een professionele boekhouder. Dit geeft duidelijkheid waardoor u een beter beeld krijgt hoe het er financieel voor staat. Dit is een van de redenen waarom het raadzaam is om een van onze boekhouders uit Dordrecht in te schakelen. Andere voordelen zijn dat u geen omkijken meer heeft naar alle administratieve taken die komen kijken bij het runnen van een onderneming. Dit zal niet alleen een hoop stress besparen en rust opleveren, maar ook maakt u dan optimaal gebruik van belastingtechnische aftrekposten.

Maak een afspraak voor een GRATIS adviesgesprek.

Afspraak maken