15 augustus 2018,
 Off

Bedrijven met personeel opgelet!

Al sinds 1 juli 2017 is iedere werkgever verplicht een basiscontract af te sluiten met een arbodienst of een bedrijfsarts. Ook al heb je maar 1 werknemer in loondienst met een 0-urencontract, dan is een arbodienst verplicht. Tot 1 juli 2018 is hier niet op gehandhaafd. Vanaf 1 juli 2018 riskeer je bij een controle van de inspectiedienst SZW een boete van € 1.500. Voor ondersteuning bij je arbobeleid is de minimale vereiste om een contract af te sluiten met een bedrijfsarts of een arbodienst.

Deze regelgeving komt vanwege de zorgplicht die iedere werkgever heeft. Naast de minimale vereiste om een basiscontract af te sluiten met een arbodienst, moet je ook zorgen dat het basiscontract compleet is en alles goed is vastgelegd. Als dat niet het geval is, kan de inspectiedienst ook boetes opleggen variërend tussen € 750 en € 1.500.

Kleine bedrijven zonder een ondernemingsraad vallen onder de vangnetregeling. Je moet dan een gecertificeerde arbodienst inhuren die je ondersteunt bij alle arbotaken. Dit heeft als voordeel dat je maar een aanspreekpunt hebt die alles voor je regelt.

Is je bedrijf wat groter en heb je wel een ondernemingsraad, dan kun je kiezen voor de maatwerkregeling. In dat geval mag je met verschillende deskundigen een contract afsluiten voor de verplichte arbodiensten maar dien je minimaal met een bedrijfsarts een contract af te sluiten!

Voor meer vragen omtrent personeelszaken en loonadministratie: Neem contact op met WH Administraties! Wij zijn jou graag van dienst!

Comments are closed.